lørdag, november 25, 2006

Basar store juleøltest 2006


Sandnes Basar testet i går syv (åtte) juleølsorter (og tre sorter aquavit). Kvaliteten på brygget (og på dømmekraften) var sterkt varierende, men vi fikk da kåret en vinner. De ulike brygg ble vurdert etter kriteriene: Utseende, duft, Smak, ettersmak og totalinntrykk. Poengsum fra 1 (børk) til 6 (jææs). Resultatet ble en relativt klar seier til Hansa Juleøl, foran Borg juleøl klasse D og CB juleøl. I klassen for Aquavit var det Gilde som stakk av med seieren, foran Oppland og Linie.

Ellers var Basarens tema poker. Vi rakk en 7 timer med texas og 5 kort før vi ble stuptrøtte. Mye penger ble det imidlertid ikke ut av det, jeg velger og skylde på ovennevnte Aquavit.

Komplett oversikt over testet juleøl (poengsum i parantes):
1. Hansa juleøl (65)
2. Borg juleøl klasse D (54)
3. CB juleøl (52)
4. Aass juleøl (51)
5. Ringnes julebrygg (47)
5. Ole Simon julebrygg (47)
7. Ringnes juleøl originalt sterkt (44)
(8. Lervig juleøl (ikke vurdert kvantitativt))

Komplett oversikt over testet Aquavit (snitt i parantes):
1. Gilde juleaquavit (5)
2. Gammel Oppland (4)
3. Linie Aquavit (3)

6 kommentarer:

Tomas & Linn sa...

takk for en fin guttekveld..

Giert mob sa...

Så at Berentsen - altså de som lager Rogalandspils - vant VGs juleøltest i år med sitt bidrag. Noen som har smakt den? Vurderer nemlig å få fraktet bort noen sekspakninger for å skape litt Rogalandsstemning i min første jul hjemmefra.
Oslo,
Bergen,
Trondhjem, Kristiansand
Det e'kje Rogaland

Anonym sa...

Må jeg få spørre om en presisering? Linie-aquavit er så mangt, var det Lysholms eller Løitens dere testet? Viktig for en tidligere leverandør og nabo av Løitens brænderi må vite.

Trones Blogg sa...

Ane: Det var Løitens vi testet.. Finnes det virkelig noen andre?? Giert: fikk ikke testet andre rogalandspils enn Ole Simons (børk). Har lest litt blandede kritikker av bertentsen, fikk 1er i den ene testen tror jeg.

Anonym sa...

Det var det som gjorde meg litt overrasket nemlig. Berentsens Rogalandspils har jeg nemlig oppfattet som en billig-øl a la Hakons og Seidel o.l. Men så altså denne testseieren i VG. Hm.

Anonym sa...

Skal vel alltid få testet Berentsen også i løpet av jula. De som eventuelt kjøper den får vurdere den etter samme kriterier vi brukte, så får vi summere opp etter jul.